Zkouškové? Vysoká? AHA!

Zkouškové. Hromada papírů, složek, knížek, učebnic. Charakteristika: Katastrofa. Asi bych potřebovala upgradovat paměť na větší kapacitu. Jo, známe to všichni.
Když jsem před rokem maturovala, nedovedla jsem si představit, že nějaká "maturitka" je teprve začátek. Ano, je to tak. Kdo tomu nevěří, pochopí asi po prvním zkouškovém, ostatní po druhém. Kdo nepochopí, je to šprt.
Dovolte abych vám přiblížila život s vysokou školou. Je to ze začátku sranda.
Do školy se dostanete většinou již známou cestou. Nicméně, chodíte tam o 15 minut dřív, abyste se vyhnuli trapasům v prvních týdnech a našli své učebny. Jsou však i takoví experti, kteří tu učebnu hledají, až tam jdou na zkoušku. To se moc nedoporučuje.
Sem tam se vám stane, že přijdete pozdě na hodinu, protože šalina prostě chytla samou červenou. Po prvním měsíci školy přemýšlíte o tom, že jste vlastně ve škole ještě nezačali nic pořádně probírat. (Poznámka: to je jen váš pocit)
Připadáte si jako největší king, protože už víte kde jsou ve škole i záchody. Školu máte prostě prošmejděnou od sklepa až po půdu. (Poznámka číslo dvě: je to proto, protože učebna 66, která je v suterénu by podle vás měla být v podstatě na půdě, kde "šedesátkový" učebny jsou)
Pořád jste ten malej prváček a pokud měříte tak ten "metr padesát" může se stát, že se na vás bude každý koukat stylem: mazej do páté třídy.
Nicméně, po uplynutí půlky semestru (asi jeden a půl měsíce) začínáte vnímat, že se ve škole něco děje, kvůli něčemu tam chodíte atd. Je dobré, když si toho všimnete. Ovšem pak ty týdny ubíhají už neskutečnou rychlostí. Ani nemrknete a je tu zápočťák. Avšak, první zkouškové je v pohodě. Máte dva týdny prázdnin mezi zápočťákem a zkouškama. To je dlouhá doba a člověk si odpočine.
Ovšem teď, kdy zkouškové navazuje na semestr bez přestávky, je to jak ledová sprcha. Jo, první rok na vysoké je docela sranda. Pro některé je to komické i ty další roky. A pro mě? Ještě vlastně nevím. Mám z toho smíšené pocity. Co ale vím, že ten rok uběhl zase hrozně rychle. Člověk mrkne a je to pryč.
No, prostě mládneme.

Komentáře

Oblíbené příspěvky